Index page Japanease Page Menu page About Yabuhan

English Menu page

2020年2月

About our soba-noodle:


We make our soba-noodle from two different types of buckwheat flour.
The one is “Jimono-ko”, which is grown in Rankoshi Area, Hokuryu Area, in Hokkaido. 
The other is “Nami-ko”, which is blend of Hokkaido buckwheat flour and imported buckwheat from North America . 
Please choose which you would like when you order.
The price of “jimono-ko” soba is a little bit higher, but its great flavour and rich aroma are what make it so special. 
“Nami-ko”soba enjoys its popularity more than 60 years since the day of our establishment.

Without shining sun in summer, fertile and rich field in Hokkaido, and love and passion of buckwheat farmers and soba chef, this soba noodle can’t be exist.

* the price is excluding 8% tax.


籔半全メニュー

Our Business Calendar

2020年1月営業カレンダー 2020年2月営業カレンダー 2019年3月営業カレンダー

Click the image to see the enlarged image.
各月をクリックされると、拡大画像が開きます。

Tuesdy is our regular holiday:毎週火曜日を定休日にさせて頂きます。

ウェブサイトリニューアル

●Tuesdy is our regular holiday
 弊店の定休日は毎週火曜日とさせて頂きます。

●火曜日が祝祭日の場合は前後に変更になります。

●その際は本ウェブサイト,ブログで予めお知らせさせ
ていただきますのでご了承お願い申しあげます。

●We are closed from January1 to January 3 due
 to the New Year holiday.
 お正月三が日(1/1〜1/3)はお休みとさせて頂きます。

●study tour : biyearly
 一年おきにスタッフ研修で泊まりがけで色々な町の蕎麦屋
 さん巡りをさせて頂きます。 
 その際は連休となりますが、その際は本ウェブサイト,
 ブログで予めお知らせさせていただきますのでご了承お
 願い申しあげます。

 


 営業時間:business hours:am11:00-pm16:00
 休憩時間:break time:pm16:00-pm17:00
 営業時間:business hours:pm17:00-pm20:30(Last
 Order)

 The willow tree in front of the garden is a landmark to
 our Store.

 

 

 

 

Parking place:9 of Cars:お客様専用無料パーキング最大9台分ご用意


籔半駐車場

 ●弊店専用無料駐車場は、上記写真の通り弊店店舗真向かいに約九台分を用意してございます。
 There is a parking place opposite our store.

 

小樽・蕎麦屋・籔半 店舗案内:about Yabuhan

屋号  :小樽・蕎麦屋・籔半(やぶはん) 
shop name:Otaru Buckweat Noodles Restaurant YABUHAN
法人  :株式会社 籔半
corporate name:YABUHAN Co., Ltd.
創業年 :1954年(昭和29年)12月20日 資本金:500万円
     Established in   12.20 1954
     1990年(平成2年) 資本金:1000万円
創設者 :小川原 昇(おがわら あきら)・豊子
The first owner: Akira Ogawara & Toyoko Ogawara
店 主 :小川原 格
The second Owner : Tadashi Ogawara
女 将 :小川原 ひとみ
The second Okami:landlady:Hitomi Ogawara
板 長 :樋口  誠
chef:Makoto Higuchi
若女将 :小川原 明香
Waka-Okami:Asuka Ogawara


住所  :047-0032 小樽市稲穂2丁目19番14号 静屋通り
Address:Shizuya Street, 2-19-14, Inaho, Otaru City, Hokkaido, Japan
電話  :0134-33-1212
Telephone:0134-33-1212
予約電話:0120-014828
Reserbe Telephone:0120-014828
ファクス:0134-31-2015
Facsimile:0134-31-2015
カード :ご使用できません
Card : Card non use
e-Mail  :info@yabuhan.co.jp
URL   :http://www.yabuhan.co.jp/
Blog :http://blog.livedoor.jp/sobaya_oyaji/


交通アクセス:JR小樽駅徒歩6分300m、長崎屋静屋通り口から徒歩2分

夏は「柳の木」が目印になります。

籔半・グーグルマップへ

*弊店はJR小樽駅エリアの国道5号線の一本海側の「静屋通り」に面しております。
その「静屋通り」は札幌方向から 余市方向に向かう一方通行です。
国道5号線を札幌方向から来ますと小樽市内に入り、稲穂2丁目「緑山手通り」交差点で右折して国道から一本目の産業会館とモスバーガーの間の通り=静屋通りに右折して入ります。 
静屋通りを百mほど進んだ左側(山側)に弊店がございます。
柳の樹が目印の和風建築です。